Lumea suferinzilor
Autor: Eugen Oniscu  |  Album: fara album  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de EUGENIO in 20/04/2024
    12345678910 0/10 X

Cuvântul autorului

Pe când selectam din laptopul meu textele pentru această carte, am trăit un sentiment înălțător și anume, am simțit că clădesc ceva măreț. Într-adevăr o carte este un lucru minunat pe care un autor îl oferă oamenilor. O carte se poate impune prin valoarea ce o conține și poate influența și aduce lumină. Ce minunat că există atâtea cărți bune ce ne pot ajuta să pășim pe căile binelui! Și ce minunat că de-a lungul timpului scriitori valoroși ne-au lăsat ca moștenire gândurile lor cele mai sublime sub forma unor diferite lucrări literare. De aceea am spus mereu că toți cei ce nu vor să citească pierd enorm de mult.

Cartea de față este o culegere de mărturii, în mare parte axate pe viața mea de emigrant, deși sunt și texte ce tratează și alte etape. În timpul cât am trăit ca și emigrant am cunoscut diferiți oameni și situații interesante, unele din aceste episoade le-am așternut în scris. De asemenea am portretizat unii oameni, ce mi s-au părut interesanți, din anumite puncte de vedere. În toți acești ani, ai peregrinării mele prin Europa Occidentală, am studiat omul, încercând să cunosc, cât mai mult despre natura umană. De aceea pot afirma, că textele cuprinse în această carte sunt o încercare de a explora natura umană și a căuta să înțeleg astfel coroana creațiunii lui Dumnezeu, care este omul.

Pe de altă parte, prozele cuprinse în carte, pot oferi o lumină asupra vieților de emigranți și pot oferi o perspectivă, celor ce vor să emigreze. Viața unui emigrant poate fi uneori dură, însă există și oaze de bucurie. În unele însemnări am încercat să surprind natura umană, într-o fază a decăderii morale, însă am arătat întotdeauna calea spre restaurare. Recitind toate aceste texte ce alcătuiesc cartea, am devenit și mai conștient că în tot drumul meu ca și emigrant, Dumnezeu a fost cu mine și nu m-a lăsat singur ci m-a călăuzit și ocrotit. Am trăit perioade frumoase și am avut parte și de situații limită. Însă puterea tainică a lui Dumnezeu m-a susținut să nu mă prăbușesc și în final mi-a oferit izbândă.

Doar așa am avut putere să scriu această carte ce doresc să-i ajute pe oameni să pășească pe cărările binelui. De asemenea, pe lângă alte teme cartea explorează fascinantul orizont al cunoașterii lui Dumnezeu, am încercat, să așez înaintea cititorilor, utilizând un limbaj simplu, frumusețea caracterului, lui Dumnezeu. De aceea cred, că prin ceea ce scriu, oamenii îl pot cunoaște mai bine pe Dumnezeu și se pot apropia de Sfintele Scripturi, pentru a lectura despre imensa iubire divină. Consider că orice om poate păși spre lumină și înțelege dimensiunile vaste ale Planului de Mântuire.

Datorită faptului că trăim într-o societate, ce pe zi ce trece își pierde valorile creștine fundamentale, apare nevoia de cărți, care să ne reamintească că toate lucrurile în viață sunt minunate, când sunt făcute împreună cu Dumnezeu. Despărțiți de El nu vom afla decât nefericire și distrugere. Istoria ne învață despre aceste lucruri. Vestea bună este, că ne putem găsi fericirea eternă, doar atunci când ne întoarcem la Cel ce ne-a creat.

Literatura de calitate are ca scop înnobilarea ființei umane. Întotdeauna a fost așa, iar Dumnezeu a lucrat în literatura popoarelor inspirând diferiți scriitori pentru a oferi o literatură înălțătoare. Nu ne putem lăsa târâți de spiritul veacului în care trăim, pe motiv că acum este la modă să scriem și să citim o literatură nevaloroasă. Dimpotrivă și astăzi prin intermediul literaturii, Dumnezeu ni se descoperă. Doresc ca această carte, să fie precum o lumină caldă într-o lume cu războaie, ideologii perverse, și încercări de a denatura valorile eterne. Am convingerea că doar alături de Dumnezeu noi toți putem fi mai buni și putem face lucruri minunate.

Am intitulat această carte, , LUMEA SUFERINZILOR” după titlul unui text, pentru că lumea în care trăim a devenit un loc unde mulți oameni suferă. Și mai mult de atât perspectivele din fața multora se năruiesc. Ei bine, într-un astfel de context sumbru consider că oamenii au nevoie să-L descopere, s-au să-L redescopere pe Dumnezeu.

În fascinanta lume a cărților, se mai naște o carte, ce are scopul de ai ajuta pe oameni să rămână de partea binelui. De asemenea, pot afirma cu certitudine, că este un îndrumător spre Iisus Hristos. Dorința mea este, ca bunul Dumnezeu să-și reverse binecuvântarea și pacea Sa peste toți cei ce vor lectura această carte.

( Cartea o puteți descărca de la secțiunea: , , Cărți” )

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 100
Opțiuni